Hoe draagt Mermaids Omega-3 bij aan uw gezondheid?

Het menselijk lichaam maakt zelf niet genoeg omega-3 vetzuren aan. We moeten ons lijf hierbij helpen door de juiste vetzuren uit voeding (zoals vette vis) of visoliesupplementen te halen. Onze eetgewoonten zijn niet meer hetzelfde als 100 tot 150 jaar geleden. We consumeren minder omega-3 vetzuren, maar veel meer omega-6 vetzuren. Door een supplement als Mermaids Omega-3 te gebruiken, blijft het evenwicht in balans.

“De hoeveelheid omega-3 die wordt ingenomen door Nederlanders ligt meer dan 75% onder het advies van de Gezondheidsraad. Ons Westerse dieet bevat niet genoeg omega-3 vetzuren.”

 

Gezondheidseffecten voor jong en oud

Een enorme hoeveelheid wetenschappelijke onderzoeken hebben de gezondheidsvoordelen van omega-3 vetzuren uit vis en visolie aangetoond. Omega-3 vetzuren worden beschouwd als alles kunnend, gedurende het hele leven. Het supplement Mermaids Omega-3 heeft een positieve invloed op verschillende ziekten en ongemakken. Ook in het dagelijks leven helpt een visoliesupplement u en uw gezin. 

Hart- en vaatziekten
Omega-3 wordt aanbevolen om hart- en vaatziekten te voorkomen. Het gebruik van omega-3 vetzuren kan het risico op overlijden door hart- en vaatziekten verkleinen.

Hersenen
Omega-3 draagt bij aan een goede cognitie gedurende de gehele levensloop. Omega-3 beschermt de hersenveroudering.

Bent u zwanger?
Het wordt aanbevolen om regelmatig vis te eten tijdens de zwangerschap. Gaat u liever voor gemak? Dan is een visoliesupplement iets voor u. Inname helpt uw baby fysiek en mentaal te ontwikkelen en verkleint de kans op vroeggeboorte.

Gewrichten
Visolie heeft een gunstig effect op gewrichtspijn en vermindert ontstekingen bij zowel gezonde als zieke mensen. Zo heeft omega-3 een positieve invloed op reumatoïde artritis.

Kanker
Omega-3 vetzuren kunnen het effect van een behandeling van kanker vergroten. Deze vetzuren verzwakken de kankercelgroei met langere overleving als gevolg. Omega-3 helpt preventief bij dikke darmkanker.

Voor baby’s en kinderen
Kinderen leren elke dag iets nieuws. Omega-3 is van belang bij de groei en ontwikkeling van kinderen. Het aanvullen van omega-3 vetzuren op jonge leeftijd verbetert de botgroei en botkwaliteit.

Huid
Omega-3 vetzuren beschermen de huid tegen zonlicht. Ook is het aanvullen van uw omega-3 vetzuren gunstig bij de behandeling van psoriasis.

Mentale gezondheid
Mensen met een depressie of stemmingsstoornis kunnen profiteren van omega-3. Een tekort aan omega-3 kan juist depressies en angst opwekken.

Voor het hele gezin
“Voorkomen is beter dan genezen”, zo luidt de uitspraak. Voor (jong)volwassenen helpen omega-3 supplementen preventief. Ook jonge mensen kunnen ziek worden. Een gezonde leefstijl verkleint de kans op ziekten.

Zicht
Het risico op oogziekten zoals (leeftijdsgebonden) maculadegeneratie neemt af door het aanvullen van omega-3.

Alzheimer en Parkinson
Omega-3 heeft hersen-beschermende eigenschappen. Omega-3 vetzuren spelen een rol bij het voorkomen of vertragen van geheugenverlies bij Alzheimer en verkleinen het risico op Parkinson.

Bent u 65+?
Regelmatige inname van vette vis of omega-3 supplementen kan de levenskwaliteit van ouderen verbeteren. U wordt vitaler en gezonder. Omega-3 vetzuren hebben positieve effecten op de hersenen, uw geheugen en botten.

ADHD
Visoliesupplementen hebben een positieve invloed op kennis, leren en gedrag. Wist u dat omega-3 goed past bij de behandeling voor ADHD en de medicatie ondersteunt?

Dyslexie
Het gebruik van omega-3 supplementen heeft een positief en duidelijk effect op het leervermogen van uw kind. Een lage hoeveelheid omega-3 vetzuren verslechtert zelfs de ontwikkeling.

Fresh Omega Kennisbank
Lees meer over o.a. de gezondheidsvoordelen in de Fresh Omega Kennisbank

Fresh Omega hecht waarde aan onderzoek. Uitspraken over Omega-3 baseren wij daarom op wetenschappelijke informatie. Wij verwijzen u naar onze referentiepagina om de geraadpleegde bronnen te bekijken.afsluiten