Search Welkom ! 0 bestellen

Home / Ons product in de praktijk

Ontdek wat omega-3 allemaal voor uw gezondheid kan betekenen #1

In het vorige blog haalden we al aan dat Mermaids Omega-3 een positieve werking op gezondheidsklachten kan hebben. Daarbij kwam het verhaal van mevrouw Bouwmeester naar voren die Mermaids Omega-3 gebruikt voor haar artrose en hier heel veel baat bij heeft. Omega-3 vetzuren hebben echter onbeperkte gebruiksmogelijkheden en beïnvloeden onze totale gezondheid. Ze worden daarom ook wel beschouwd als ‘alles kunnend’. Waarvoor Omega-3 vetzuren nog meer iets kunnen betekenen wordt in dit blog toegelicht. Hierbij zijn de wetenschappelijke overzichtsartikelen over de verschillende gezondheidsvoordelen leidend.

Hart- en vaatziekten

Een overvloed van onderzoeken hebben de vermindering van het risico op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en beroertes, en hun complicaties door omega-3 vetzuren uit vis en visolie aangetoond.

In het grootste gerandomiseerde gecontroleerde onderzoek tot 2015, waar 11.324 patiënten met een coronaire hartziekte aan deelnamen, nam onder degenen die dagelijks visolie en ALA capsules innamen het aantal sterfgevallen, hartaanvallen en beroertes met 15% af. Daarnaast nam het aantal sterfgevallen aan andere ziektes met 20% af en overleed 45% minder aan een plotselinge dood door een hartaanval in vergelijking met patiënten die placebo’s innamen gedurende een 3,5 jarige follow-up. Bovendien daalden triglyceride niveaus met 4%.

Lees meer > 

Hersenen

Een gezonde balans van omega-6/omega-3 (oftewel minder omega-6 en meer omega-3) is belangrijk in het begin van het leven voor de neurale ontwikkeling en ter voorkoming van neurologische aandoeningen. Daarnaast blijft een gezonde balans van omega-6/omega-3 gedurende het hele leven belangrijk voor het membraan vloeibaarheid, het voorkomen van ontstekingen en cardiovasculaire gezondheid.

Lees meer > 

Gezichtsvermogen

In een overzichtsartikel is geconcludeerd dat onderzoeken hebben aangetoond dat oudere mensen met slechte voedingsgewoonten, vooral met lage inname van omega-3 en antioxidanten micronutriënten, vatbaarder zijn voor het ontwikkelen van AMD (age -related macular degeneratie). Door een AMD wordt het scherpe zicht aangetast. Het gebruik van omega-3 en antioxidanten supplementen verbetert de antioxidant afweer, draagt bij aan gezonde ogen en kan AMD voorkomen, vertragen of wijzigen.

Lees meer > 

Gewrichten- reumatoïde artritis

Omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFAs) hebben goed gedocumenteerde anti-inflammatoire eigenschappen en bieden dus therapeutische mogelijkheden bij chronische ontstekingsziekten.

Lees meer > 

Kanker

Een zeer recent overzichtsartikel laat zien dat de verandering van cel-metabolisme kan worden beschouwd als een mechanisme waarmee DHA kan bijdragen aan het verzwakken van kanker-celgroei en overleving.

Lees meer > 

Mentale gezondheid

Een tekort aan omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFAs) in de hersenen kan op de lange duur leiden tot depressie- en angst geassocieerd gedrag. Dat heeft goed onderbouwd preklinisch bewijsmateriaal uitgewezen.

Het gebruik van Omega-3 supplementen is een veilige en veelbelovende interventie voor het beheren van symptomen van een stemmingsstoornis en comorbide angst.

Lees meer > 

In het volgende blog behandelen we nog een zestal verschillende gezondheidsvoordelen.  

      Abonneer op onze nieuwsbrief!
      afsluiten